Zasebnost in zaščita pravic

1. Pregled zasebnosti

Splošne informacije

Sledeče opombe nudijo preprost pregled dogajanja z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete naše spletno mesto. Osebni podatki so kateri koli podatki, ki vas osebno identificirajo. Za podrobne informacije o temi varstva podatkov si oglejte našo izjavo o varstvu podatkov, navedeno pod tem besedilom.

Zbiranje podatkov na naši spletni strani

Kdo je odgovoren za zbiranje podatkov na tej spletni strani? 

Obdelavo podatkov na tej spletni strani izvaja upravljavec spletnega mesta. Njihove kontaktne podatke najdete v odtisu tega spletnega mesta.


Kako zbiramo vaše podatke?
 
Po eni strani vaše podatke zbiramo tako, da nam jih posredujete. To lahko na primer vključuje podatke, ki jih vnesete v kontaktni obrazec. 

Ko obiščete spletno mesto, naši informacijski sistemi samodejno zbirajo druge podatke. To so v glavnem tehnični podatki (npr. Internetni brskalnik, operacijski sistem ali čas klica strani). Ti podatki se samodejno zberejo takoj, ko vstopite na naše spletno mesto.


Za kaj uporabljamo vaše podatke?
 
Nekateri podatki se zbirajo, da se zagotovi brez napak na spletnem mestu.
Za analizo vedenja uporabnikov se lahko uporabijo drugi podatki.


Kakšne pravice imate glede svojih podatkov?

You have the right at any time and free of charge to receive information about Imate pravico, da kadar koli in brezplačno prejmete podatke o izvoru, prejemniku in namenu vaših shranjenih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico zahtevati popravek, blokiranje ali izbris teh podatkov. Za to in druga vprašanja na temo varstva podatkov se lahko kadar koli obrnete na naslov, naveden v odtisu. Poleg tega imate pravico do pritožbe pri odgovornem nadzornem organu. 

Poleg tega imate v določenih okoliščinah pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Za podrobnosti glejte izjavo o varstvu podatkov pod "Pravica do omejitve obdelave".

Orodja in orodja za analizo tretjih oseb

Ko obiščete našo spletno stran, lahko vaše vedenje pri deskanju statistično ocenimo. To se naredi predvsem s piškotki in tako imenovanimi analiznimi programi. Analiza vašega vedenja pri deskanju je običajno anonimna; vedenja deskanja ni mogoče najti nazaj do vas. Tej analizi lahko ugovarjate ali jo preprečite, če ne uporabljate določenih orodij. Podrobne informacije o tem najdete v naslednji izjavi o zasebnosti. 

Proti tej analizi lahko ugovarjate. O možnostih ugovora vas bomo obvestili v tej izjavi o varstvu podatkov.

2. Splošne opombe in obvezne informacije

Zasebnost

Upravljavci teh strani zelo resno jemljejo zaščito vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov, pa tudi s tem pojasnilom o varstvu podatkov. 

Če uporabljate to spletno mesto, bodo zbrani različni osebni podatki. Osebni podatki so podatki, s katerimi se lahko osebno identificirate. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. Pojasnjuje tudi, kako in s kakšnim namenom se to naredi. 

Opozarjamo, da lahko prenos podatkov prek interneta (npr. Komunikacija po e-pošti) povzroči varnostne vrzeli. Popolna zaščita podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoča.

Odgovorna pisarna in zastopnik za varstvo podatkov

Odgovorna oseba za obdelavo podatkov na tej spletni strani je:

Aljoša Bagola s.p.
Postojnska ulica 5
1000 Ljubljana

Telefon: 0038641890370
E-pošta: info@bagola.net
Telefon: +49 (0) 123 44 55 66

Odgovorni organ je fizična ali pravna oseba, ki sama ali skupaj z drugimi odloča o namenih in načinih obdelave osebnih podatkov (npr. Imena, e-poštni naslovi itd.).

Preklic vašega soglasja za obdelavo podatkov

Številne operacije obdelave podatkov so možne samo z vašim izrecnim soglasjem. Soglasje lahko kadar koli prekličete. V ta namen zadostuje neuradno e-poštno obvestilo. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se izvaja do preklica.

Pravica do ugovora zoper zbiranje podatkov v posebnih primerih in do neposrednega oglaševanja (32. člen ZVOP-1)

Na podlagi 32. člena ZVOP-1, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije; to velja tudi za profiliranje na podlagi teh določb. Ustrezna pravna podlaga, na kateri temelji obdelava, je navedena v tej izjavi o varstvu podatkov. Če vložite ugovor, ne bomo več obdelovali vaših osebnih podatkov, razen če bomo lahko dokazali prepričljive razloge za obdelavo, ki je vredna zaščite, ki odtehta vaše interese, pravice in svoboščine ali če obdelava služi uveljavljanju, izvrševanju ali obrambi pravnih zahtevkov (ugovor) v skladu s 33. členom ZVOP-1. 

Če se vaši osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega oglaševanja, imate pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov za namene takega oglaševanja; to velja tudi za profiliranje, če je povezano s takim neposrednim oglaševanjem. Če se s tem ne strinajte, se vaši osebni podatki ne bodo več uporabljali za namene neposrednega trženja.

Pravica do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu

V primeru kršitev ZVOP-1 imajo zadevne osebe pravico do pritožbe na nadzorni organ, zlasti v državi članici njihovega običajnega prebivališča, delovnega mesta ali kraja domnevne kršitve. Pravica do pritožbe ne posega v druga upravna ali sodna sredstva.

Pravica do prenosljivosti podatkov

You have the right to have data which we process automatically on the basis of your consent or in fulfilment of a contract handed over to you or to a third party in a common, machine-readable format. If you request the direct transfer of the data to another responsible person, this will only be done as far as it is technically feasible.

Šifriranje SSL ali TLS

To spletno mesto uporablja šifriranje SSL ali TLS iz varnostnih razlogov in za zaščito prenosa zaupne vsebine, na primer naročil ali poizvedb, ki nam jih pošljete kot upravljavec spletnega mesta. Šifrirano povezavo lahko prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz "http: //" v "https: //" in po simbolu zaklepanja v vrstici brskalnika. Če je šifriranje SSL ali TLS aktivirano, podatkov, ki nam jih posredujete, ne morejo brati tretje osebe.

Informacije, blokiranje, brisanje in popravki

V okviru veljavnih zakonskih določb imate kadar koli pravico do brezplačnih informacij o vaših shranjenih osebnih podatkih, njihovem izvoru in prejemniku ter namenu obdelave podatkov in po potrebi pravico do popravek, blokiranje ali brisanje teh podatkov. Za to in druga vprašanja na temo osebnih podatkov se lahko kadar koli obrnete na naslov, naveden v odtisu.

Pravica do omejitve obdelave

Imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Kadar koli nas lahko kontaktirate na naslov, naveden v odtisu. Pravica do omejitve obdelave obstaja v naslednjih primerih:

  • Če izpodbijate točnost vaših osebnih podatkov, shranjenih pri nas, običajno potrebujemo čas, da to preverimo. Za čas preverjanja imate pravico zahtevati, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov.
  • Če je obdelava vaših osebnih podatkov potekala nezakonito, lahko namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave podatkov.
  • Če vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, obrambo ali uveljavljanje pravnih zahtevkov, imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov namesto izbrisa.
  • Če ste vložili ugovor v skladu s 33. členom ZVOP-1, treba je najti ravnotežje med vašimi in našimi interesi. Dokler še ni jasno, čigavi interesi prevladujejo, imate pravico zahtevati, da se obdelava vaših osebnih podatkov omeji.

Če ste omejili obdelavo svojih osebnih podatkov, takšnih podatkov ne smete obdelovati - razen njihovega hrambe - brez vašega soglasja ali zaradi uveljavljanja, uveljavljanja ali zagovarjanja pravnih pravic ali zaščite pravic druge fizične ali pravne osebe ali za razlogov za pomemben javni interes Evropske unije ali države članice.

3. Zbiranje podatkov na moji spletni strani

Piškotki

Nekatere internetne strani uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne poškodujejo vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Piškotki služijo naši ponudbi tako, da je uporabniku prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in jih shrani vaš brskalnik. 

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani "sejni piškotki". Ob koncu obiska se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v končni napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da med vašim naslednjim obiskom prepoznamo vaš brskalnik. 

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in dovoljujete piškotke samo v posameznih primerih, sprejemate piškotke za določene primere ali na splošno izključite in aktivirate samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Če so piškotki deaktivirani, bo funkcionalnost te spletne strani morda omejena. 

Piškotki, ki so potrebni za izvajanje postopka elektronske komunikacije ali za zagotavljanje določenih funkcij, ki jih potrebujete (npr. Funkcija nakupovalne košarice), se shranjujejo na podlagi ZVOP-1. Upravljavec spletnega mesta upravičeno zanima shranjevanje piškotkov za tehnično brezhibno in optimizirano zagotavljanje svojih storitev. Če so shranjeni drugi piškotki (npr. Piškotki za analizo vašega brskanja), so v tej izjavi o varstvu podatkov obravnavani ločeno.

Kontaktni obrazec

Če nam pošljete poizvedbe prek kontaktnega obrazca, bomo vaše podatke iz obrazca za povpraševanje, vključno s kontaktnimi podatki, ki ste jih tam navedli, shranili za obdelavo poizvedbe in v primeru nadaljnjih vprašanj. Ti podatki se ne bodo posredovali brez vašega soglasja. 

Obdelava podatkov, vnesenih v kontaktni obrazec, se torej izvaja izključno na podlagi vašega soglasja. To privolitev lahko kadar koli prekličete. V ta namen zadostuje neuradno e-poštno obvestilo. Preklic ne vpliva na zakonitost postopkov obdelave podatkov, ki se izvajajo do preklica. 

Podatki, ki ste jih vnesli v obrazec za stik, bodo ostali pri nas, dokler ne zahtevate izbrisa, prekličete soglasja za shranjevanje ali namen shranjevanja podatkov ne velja več (npr. Po obdelavi vaše zahteve). Obvezne zakonske določbe - zlasti obdobja hrambe - ostajajo nespremenjene.

Povpraševanje po e-pošti, telefonu ali faksu

Če nas kontaktirate po e-pošti, telefonu ali faksu, bomo vaše povpraševanje, vključno z vsemi osebnimi podatki (ime, povpraševanje), shranili in obdelali za namen obdelave vaše zahteve. Teh podatkov ne posredujemo brez vašega soglasja. 

Ti podatki se obdelujejo na podlagi ZVOP-1, če je vaša zahteva povezana z izpolnitvijo pogodbe ali je potrebna za izvajanje predpogodbenih ukrepov. V vseh drugih primerih obdelava temelji na vašem soglasju in / ali na naših legitimnih interesih, saj imamo legitimen interes pri učinkoviti obdelavi poizvedb, naslovljenih na nas. 

Podatki, ki nam jih pošljete prek zahtev za stik, bodo z nami ostali, dokler ne zahtevate izbrisa, prekličete soglasja za shranjevanje ali namen shranjevanja podatkov ne velja več (npr. Po obdelavi vaše zahteve). Obvezne zakonske določbe - zlasti zakonska obdobja hrambe - ostajajo nespremenjene.

4. Vtičniki in orodja

YouTube

Naše spletno mesto uporablja vtičnike s strani YouTube, ki jo upravlja Google. Spletno mesto upravlja YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, ZDA. 

Ko obiščete eno od naših strani, opremljenih z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. Strežnik YouTube bo povedal, katero od naših strani ste obiskali. 

YouTube lahko v vaši napravi shrani tudi različne piškotke. S pomočjo teh piškotkov lahko Youtube prejme informacije o obiskovalcih našega spletnega mesta. Te informacije se med drugim uporabljajo za zbiranje video statistik, izboljšanje prijaznosti do uporabnikov in preprečevanje poskusov goljufij. Piškotki ostanejo na vašem terminalu, dokler jih ne izbrišete. 

Če ste prijavljeni v svoj račun za YouTube, lahko YouTube omogočite, da vaše vedenje brskanja neposredno poveže z vašim osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega računa YouTube. 

YouTube se uporablja za privlačno predstavitev naših spletnih ponudb. 

Nadaljnje informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki najdete v YouTubovi izjavi o varstvu podatkov na naslovu: https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

©2018 Digistore24 GmbH, all rights reserved

Made with coachannel Badge